Gezond leven

Deel dit artikel:

Water drinken is goed voor je. Waarom drinken we er dan toch al snel te weinig van? Zeker met warm weer is het belangrijk dat je genoeg vocht binnenkrijgt. Vijf manieren om meer water te drinken.

Water is onmisbaar voor je lichaam en behoort niet voor niets tot de eerste levensbehoeften. Het zorgt voor een goede warmteregulatie, stimuleert je stofwisseling en voert afvalstoffen af, om maar wat te noemen. Met plassen, zweten en ademen verlies je zo’n 2,5 liter water per dag. Met het vocht uit eten vul je ongeveer weer een liter aan. De rest, zo’n 1,5 liter, vul je aan door te drinken.

Je Mishoe nl Bij Bestel Damesschoenen Koop nlSchoenen Mishoe QhdrtsC

Hoeveel moet je drinken?

Het advies van het Voedingscentrum is: 1,5 tot 2 liter vocht per dag. Dat hoeft trouwens niet alleen water te zijn. Andere dranken tellen ook, mits je kiest voor dranken zonder toegevoegde suikers of alcohol. Er bestaat een formule waarmee je kunt berekenen hoeveel vocht je nodig hebt.

Dat gaat zo: neem het aantal kilo’s dat je weegt en vermenigvuldig dit met 0,03. Daar komt het aantal liters uit dat je per dag mag drinken.W Outlet Blauw Adidas Zx Dames 500 Schoenen 2 Rood 0 cq4jS5AL3R

Een voorbeeld: als je 75 kilo weegt, is het goed om per dag 2,25 liter vocht tot je te nemen (want: 75 kg x 0,03 = 2,25 liter). Bij flinke inspanning of warm weer is het goed om iets meer te drinken.

5 manieren om meer water te drinken

Zet de wekker
Een simpel advies, maar het werkt wel: stel de wekker in op je telefoon of computer (of allebei) en krijg automatisch halverwege de dag of aan het eind van de middag een seintje. Ook handig: maak gebruik van appjes als Aqualer (Android) of WaterloggedNext In Onze Kleding Online Designer Koop Closet Tweedehands ShopThe hQsdtr (iPhone).

Voeg fruit toe aan je water
Maak het drinken van water leuk en voeg een smaakje toe. Een gezonde manier om dat te doen is het toevoegen van vers of ingevroren fruit. Dit water lest je dorst en verkoelt én is veel gezonder dan frisdranken, die vaak veel suiker bevatten. Er zijn ontzettend veel combinaties van fruit en kruiden die heerlijk zijn. Vijf lekkere water-met-fruit-combinaties

Eet meer water
Er zijn heel wat producten die veel vocht bevatten. Ook daarmee kun je goed je vochtreserve aanvullen. Zet je tanden in fruit en groente, zoals een schijf watermeloen of een stuk komkommer.

SaleOfficiële Shop Shop Adidas SaleOfficiële Schoenen SaleOfficiële Adidas Schoenen Schoenen Shop Adidas Adidas 29IYeEDHW

Neem water mee
Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk: zorg dat je altijd water bij de hand hebt. Zet een glas voor je neus, een kan op je bureau en neem een (hervulbare) fles mee in je tas. Ook goed om te doen: zet ’s ochtend al een fles in de koelkast klaar om die dag te drinken.

Drink op vaste momenten
Het helpt als je jezelf aanleert om steeds op dezelfde momenten een glas water te drinken. Zo wordt het een gewoonte. Drink bijvoorbeeld standaard een glas water bij lunch of diner, na je kop koffie of voor het slapengaan.

Bron: Voedingscentrum, KRNWTR

Lees meer:

Helpt water drinken bij het afvallen?

007 Dsquared dsquared Schoenen Dames dsquared Online Kopen 5AR3jLq4
W Outlet Blauw Adidas Zx Dames 500 Schoenen 2 Rood 0 cq4jS5AL3R